Razvoj i suradnja

Stalnim razvojem, kao dijelom svakodnevnog rada, naši transformatori su s vremenom napredovali u kvaliteti i mogućnostima. Naša konkurentna rješenja, koja uključuju nove materijale i tehnologije, nadahnuta su i potaknuta očekivanjima i zahtjevima svjetskog tržišta.

Nastavno na naše vlastito iskustvo, norme i rješenja, stručnost naših partnera je dodatna nit našem dizajnu.

Nekoliko naših važnih suradnika:

  • Končar – Institut za elektrotehniku d.d. je međunarodno priznata ustanova, ne samo po doprinosu u istraživanjima transformatora, već i zbog svoje ključne uloge u razvoju područja rotacionih strojeva, vjetroagregata i tračničkih vozila.
    U okviru svojih laboratorija, Institut je osposobljen i ovlašten za ocjenu sukladnosti mjernih transformatora prema međunarodnim standardima (IEC 17025) i hrvatskom zakonodavstvu koji je usklađeno sa zakonima Europske Unije (acquis communautaire).

  • Fakultet elektrotehnike i računarstva (Sveučilište u Zagrebu) broji više od 90 godina istraživanja u području elektrotehnike na Sveučilištu osnovanom prije više od 340 godina.
    Nedavno ustanovljen poslijediplomski specijalistički studij za transformatore, zajedno s Centrom za izvrsnost transformatora, sa sjedištem u Zagrebu, jamče redovito uključivanje adekvatno obrazovanih stručnjaka.

  • Iskra Grupa, naš partner iz Slovenije, s više od 60 godina tradicije u razvoju tehnološki inovativnih proizvoda, regionalni je lider u automatizaciji, telekomunikacijama, te električnim komponentama i uređajima.
    Naš kapacitivni naponski transformator, koji uključuje suvremenu tehnologiju kapacitivnih djelitelja, jedan je od primjera uspješne suradnje s Iskrom. U zadnje vrijeme, surađujemo i na uvođenju nekonvencionalnih mjernih transformatora u naš proizvodni program i prikupljanju iskustava bitnih za rješenja potrebna za pametne električne mreže.

Više informacija o istraživačkim aktivnostima unutar Končar grupe dostupno je na: www.koncar.hr

Podaci o poslijediplomskom specijalističkom studiju za transformatore u Zagrebu nalaze se na: http://www.fer.unizg.hr/en/transformers

Dodatne informacije o istraživačkim aktivnostima u Iskra grupi moguće je naći na: http://www.iskra.eu