DRUŠTVENA ODGOVORNOST

KONČAR-Mjerni transformatori d.d. se, kroz svoje djelovanje, nastoji profilirati kao prepoznatljiva, društveno odgovorna tvrtka.

Društvena odgovornost očituje se kroz nekoliko razina: ulaganje u zaposlenike, inovativnost i zaštitu okoliša.

Društvena odgovornost počinje ulaganjem u ljude, kao nosioce znanja i razvoja tvrtke. Motivirani i odgovorni zaposlenici osnovni su preduvjet uspjeha kompanije, te je o njihovoj edukaciji potrebno voditi posebnu pažnju. Naročito u našem slučaju, gdje je razvoj proizvoda trajan zadatak, temeljen isključivo na znanju zaposlenika i njihovoj suradnji sa znanstvenicima s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, te KONČAR-Instituta za elektrotehniku d.d.

Ovdje svakako trebamo istaknuti činjenicu da nekolicina naših suradnika pohađa specijalistički poslijediplomski studij Transformatori pri FER-u u Zagrebu, internacionalni studij, jedini takve vrste u svijetu.

Kako bi svojim djelatnicima omogućilo zdravo i kreativno provođenje slobodnog vremena, Društvo je organiziralo druženje uz bavljenje nogometom. Osim direktnog utjecaja na promicanje zdravlja, koje sport ima, indirektan utjecaj osjećaja pripadnosti ekipi svakako pridonosi razvijanju zdrave atmosfere i u radnom okruženju.

Kroz certifikate ISO 14001 i ISO 45001 ostvarili smo i potvrdili svoju opredijeljenost zaštiti okoliša, zaštiti na radu i radu u zdravom okruženju. Postigli smo zavidne rezultate u gospodarenju otpadom, a kontinuirano radimo na optimiziranju potrošnje vode i energenata, kao i na smanjenju emisije štetnih tvari i plinova u okoliš.

Da briga za zaposlenike ne traje samo tijekom radnog vijeka KONČAR-Mjerni transformatori d.d. dokazuju kroz svoja tradicionalna godišnja okupljanja umirovljenika. Osim ugodnog druženja, ovakvi susreti prilika su za razgovor o aktualnostima u svakodnevnom radnom i umirovljeničkom životu.